Европейската комисия прие преразгледано  (Рамка за НИРДИ от 2022 г.“), в което

...
Европейската комисия прие преразгледано  (Рамка за НИРДИ от 2022 г.“), в което
Коментари Харесай

ЕК приема преразгледаната рамка за държавна помощ за научни изследвания, развойна дейност и иновации

Европейската комисия одобри преразгледано  („ Рамка за НИРДИ от 2022 г. “), в което се дефинират разпоредбите, според които страните членки могат да дават държавна помощ на предприятията за действия, свързани с НИРДИ, като в същото време подсигуряват идентични условия на конкуренция.

Рамката за НИРДИ от 2022 г., която способства за стратегическите цели на Европейски Съюз, свързани с  и  преход, влезе в действие през днешния ден.

Приетата през днешния ден рамка за НИРДИ от 2022 г. е в следствие на  на съществуващите правила, почнала през 2019 г. като част от . Комисията също по този начин организира обширни  с всички заинтригувани страни по оферти модифициран текст на известието.

Преразгледаната рамка за НИРДИ включва редица целенасочени корекции за i) опростяване и отразяване на опита, добит от използването на рамката за НИРДИ от 2014 г., ii) отразяване на регулаторните, икономическите и софтуерните промени и iii) привеждане на съответните правила в сходство с актуалните цели на политиката на Европейски Съюз, като например  и тактиките в региона на  и .
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР